Kepada semua pemandu teksi malaysia, esok adalah hari penentu untuk menetukan masa depan negera dan juga teksi di malaysia. beberapa tahun lalu, pemandu teksi malaysia di uji dengan sistem e-hailing yang tidak mengikut undang-undang namun mampu mengaut keuntungan yang tinggi berbanding pemandu teksi yang sukar mencari pelangan saban hari.
Ayuh undi lah pakatan harapan kerana ianya mampu menguba masa depan teksi dengan lebih baik. Tukar lah kerajaan yang sedia ada ini kepada kerajaan yang mampu membantu rakyat, amanah dalam menjalankan tanggungjawab dan mampu mengukuhkan kewangan dan ekonomi negara.
Pakatan harapan mempunyai ramai cerdik pandai untuk memerintah negara. Tengok saja negeri selangor yang dibawah pemerintahan pakatan harapan, pelbagai inisiatif yang mereka perolehi. Sudah terlalu lama rasanya pemandu teksi dan pengusaha teksi menyokong kerajaan sebelum ini, namun tidak dikenang jasa pemandu teksi dan juga pengusaha teksi. Malah dikhianati dengan adanya sistem e-hailing yang mana kerajaan tidak mengambil sebarang tindakkan atau pendekatan untuk menbantu pemandu teksi.
Kerajaan kononnya membantu pemandu teksi dengan memberi kad minyak sebanyak 800 ringgit tetapi ianya diberikan kerana inginkan undian daripada pemandu teksi kerana kad itu diberi sewaktu ingin pilihan raya. Jadi jom ramai-ramai tolak BN dan Umno. Sokonglah pakatan harapan untuk memastikan teksi malaysia tidak lenyap.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here